تقویمتقویم نجومی چیست

بسیاری از مخاطبین علم نجوم و اتفاقات و رویدادهای دنیای نجوم، ستارگان و سیارات، علاقه مند هستند تا از زمان وقوع رخدادهای نجومی مطلع شوند. همین توضیح کافی است تا نیاز به داشتن تقویم نجومی را توجیح کند. معمولا در ابتدای هر سال دانشمندان علم نجوم زمان این رویدادها را با ذکر ساعت دقیق آنها در تقویمی با عنوان تقویم نجومی گردآوری می کنند. پس با ما واحد سالنامه برگ همراه باشید.

تقویم نجومی چیست

تقویم نجومی درباره رویدادهایی که در آسمان اتفاق می افتد، شامل تاریخ هایی برای رویدادهای آسمانی قابل توجه از جمله فازهای ماه ( ماه نو – ماه کامل )، بارش شهابی، کسوف، خسوف، پیوندها، بهترین زمان رویت سیارات و سایر رویدادهای جالب، صحبت می کند. بسیاری از رویدادهای نجومی در این تقویم را می توان با چشم غیرمسلح مشاهده کرد، اگرچه ممکن است برخی از آنها به یک دوربین دوچشمی خوب برای مشاهده بهتر نیاز داشته باشند.

تقویم های نجومی سیستم های تقویمی هستند که بر اساس حرکت ستارگان و سایر اجرام آسمانی ساخته شده اند. همچنین ممکن است بر اساس حرکات خورشید و ماه باشند. چرخه های نجومی اصلی عبارتند از:

روز (بر اساس چرخش زمین به دور محورش)، سال (بر اساس چرخش زمین به دور خورشید) و ماه (بر اساس چرخش ماه به دور زمین) .

فاصله بین دو عبور خورشید از نصف النهار یک روز خورشیدی است. در عمل، از آنجایی که سرعت حرکت خورشید با فصول متفاوت است، از خورشید ساختگی استفاده می شود که همیشه در آسمان با سرعت یکسان حرکت می کند.

هفته یک مبنای غیرمستقیم در تقویم نجومی دارد ، هفت روز هفته احتمالاً به خاطر هفت جرمی که قدیمی‌ها می ‌دیدند که روی زودیاک حرکت می‌کردند، نامگذاری شده‌اند که عبارتند از: خورشید، ماه، و پنج سیاره که با چشم غیر مسلح دیده می‌شوند.

بیشتر بخوانید: تقویم شاهنشاهی

تقویم نجومی چیست

در تقویم‌های ابتدایی قمری، نقطه تلاقی، اغلب با گرفتن متناوب ماه‌های 29 و 30 روزه به دست می‌آمد. هنگامی که برای همگام نگه داشتن تاریخ ها با فصول، تقویم شمسی به تصویب رسید، تفاوت بیشتری بین ماه ها و فازهای ماه رخ می داد. همچنین از آنجایی که ستارگان زمانی که خورشید در آسمان است قابل رویت نیستند، باید راهی غیرمستقیم برای تعیین مکان دقیق آن، در میان آنها یافت.

پیچیدگی تقویم های نجومی به این دلیل به وجود می آید که این چرخه های انقلابی تعداد کاملی از روزها را شامل نمی شوند، همچنین این چرخه ها نه ثابت هستند و نه کاملاً قابل مقایسه با یکدیگر. نسخه های مختلفی از تقویم نجومی توسط تمدن های سراسر جهان ایجاد شده است. با این حال، یکی که امروزه در سطح بین المللی به رسمیت شناخته شده است، از نسب رومی است.

ریشه های نجومی تقویم

بسیاری از ما بر اساس تقویم خودمان زندگی می کنیم تا برنامه های خود را ثابت نگه داریم. اما آیا می دانستید که تقویم منشا نجومی دارد؟

در حالی که صورت‌های فلکی عمدتاً برای کمک به یادآوری الگوهای ستاره‌ای مهم ایجاد شده‌اند، اما کاربردهای فراوان دیگری نیز دارند. یکی از اینها برای درست کردن تقویم است. بسیاری از فرهنگ ها از آسمان، برای پیگیری زمان سال استفاده می کنند .

تاریخچه تقویم نجومی

بودند.Sopdet به عنوان مثال، مصریان باستان مراقب ستاره

 آن‌ها می‌دانستند که هر سال وقتی سوپدت در آسمان بالا می آید، سیل‌های سالانه نیل به زودی اتفاق می افتد. این اطلاعات مهم زندگی آنها را به شدت تحت تأثیر قرار می داد. همین امر برای بسیاری از مردم در سراسر جهان صادق بود.

بیشتر بخوانید: تقویم حیوانی

کاربردهای تقویم‌ نجومی

یکی از مهم ترین مواردی که یک منجم یا ستاره شناس باید بداند، زمان رویدادهای نجومی است. آنها کلیه رویدادهای نجومی بصورت یک تقویم به همراه ساعت دقیقشان ارائه می دهند. افراد بسیاری هستند که به علم نجوم علاقه دارند و قصد دارند زمان وقوع رخدادهای نجومی را بدانند تا آنها را رویت کنند. علاوه بر این موارد، کاربردهای دیگری همچون طالع بینی، وضعیت خورشید و اوقات شرعی، وضعیت ماه و مناسبت های خاص طبق ماه های قمری هم وجود دارد.

کاربردهای تقویم نجومی

در میان مردمان اوراسیا غربی، اولین شواهد برای طالع بینی به هزاره سوم قبل از میلاد برمی گردد، که ریشه در سیستم های تقویمی دارد که برای پیش بینی تغییرات فصلی و تفسیر چرخه های آسمانی به عنوان نشانه هایی از ارتباطات الهی استفاده می شد.

اولین باری که علائم زودیاک همانطور که امروزه می شناسیم استفاده شد حدود 3000 سال قبل از میلاد بود. آنها در درجه اول برای تعریف یک تقویم سالانه برای کاشت و برداشت محصولات مورد استفاده قرار گرفتند. این اولین باری بود که انسان ها توانستند از نظر ذهنی یک چرخه 12 ساله رشد را تصور کنند. قبل از آن زمان آنها از چرخه ماهانه ماه برای “گفتن زمان” استفاده می کردند.

از آن زمان، صورت‌های فلکی ستاره‌ای که برای تعیین علائم زودیاک استفاده می‌شوند، در موقعیت خود نسبت به زمین تغییر کرده‌اند. این امر با این واقعیت ترکیب می شود که ما دیگر باور نداریم که ستاره ها زندگی ما را کنترل می کنند.

امروزه علائم زودیاک توسط اخترشناسان از سپیده دم در روز اعتدال بهاری هر سال – که تبدیل به صفر درجه برج حمل می شود – ثابت می شود. سپس سایر علائم در فواصل 30 درجه از آنجا محاسبه می شوند. توجه داشته باشید که سال کشاورزی هنوز در این زمان آغاز می شود، بنابراین این سیستم هنوز مطابق با قوانین طبیعی است که عمل می کند. همانطور که فعالیت های کشاورزان آن را نشان می دهد.

در ایران هم در ابتدای سال شمسی، تقویمی تحت عنوان تقویم نجومی تالیف و تدوین می شود و در آن به تفکیک روز و ساعات، تمام امورات زندگی از بهداشت فردی گرفته تا مسائل کاری، ازدواج، معاملات، خرید و… به لحاظ خوش یمنی یا بدیمنی مورد بررسی قرار می گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما به صورت عمومی نمایش داده نخواهد شد. فیلد های الزامی با علامت * نشانه گذاری شده اند.

+ 88 = 95

ارسال نظر