سررسید و سالنامهسررسید کلاسوری

یک از نمونه های جدید سررسید، مدل کلاسوری می باشد. در سال های اخیر نمونه های متعددی از سررسید طراحی شده است که کلاسوری هم جزوی از آنها بوده و طرفداران زیادی دارد. بنابر نیاز مخاطبان در مرحله صحافی و چاپ سررسید تغییراتی ایجاد می شود که بتواند نظر مشتری را بیشتر به محصول جدید جلب کند. سررسید کلاسوری محبوبیت زیادی دارد و بخاطر فنری بودن استفاده از آن راحت تر است. سررسید کلاسوری در قطع وزیری و رقعی چاپ می شود.

ویژگی های سررسید کلاسوری

این نوع سررسید معمولا 4 یا 6 سوراخ پانچ همراه با قفل آهنی دارد. این سررسید با جلدهای زیادی مثل ترمو، چرم و سلفون تولید می شود. دلیل اینکه روی این سررسید قفلی طراحی شده است که باز و بسته می شود و باعث محبوبیت این سررسید شده، این است که دانشجویان می توانند از این سررسید به عنوان کلاسور استفاده کنند.

حتی می توان در صورت تمام شدن کاغذهای داخل این سررسید کاغذهای پانچ شده تهیه کرد و دوباره از آن استفاده کرد. در این سررسید می توانید از هرگونه خدمات چاپ استفاده کنید و یا می توانید از پلاک روی جلد استفاده کنید. می توانید از لت های گلاسه هم در اول سررسید خود استفاده کنید.

همان طور که گفته شد به خاطر فنری بودن، این سررسید عمر بیشتری نسبت به بقیه سررسید ها دارد. شما روی صفحات و کادری که مشخص شده است می توانید برای تبلیغات استفاده کنید. سررسید کلاسوری برای کادو دادن هم بسیار مناسب است بخاطر راحت ورق خوردن صفحه ها استفاده از آن راحت است. استفاده از سررسید کلاسوری برای برندینگ و تبلیغات کار هوشمندانه ای است چون به دلیل عمر بیشتر زمان بیشتری را جلوی چشم مشتری شماست.

انواع صحافی برای سررسید های کلاسوری

صحافی کردن سررسید و یا کتاب برای حفظ استحکام و عمر بیشتر آن می باشد. سررسیدها معمولا به چهار روش می توان صحافی می شوند، در ادامه به توضیح آن ها می پردازیم:

صحافی کامل: رایج ترین نوع صحافی که باعث استحکام بیشتر هم می شود صحافی کامل است. از این نوع صحافی می توان برای کتاب های چاپ شده در تیراژ پایین وکاتالوگ تبلیغاتی استفاده کرد.

صحافی سیمی یا فنری: این صحافی این امکان را به شما می دهد که کتاب را کامل باز کنید و بتوانید راحت تر از آن استفاده کنید. در این صحافی صفحه ها پانچ می شود و فنر از بین آن ها رد می شود، شما می توانید برگه ها را حذف یا اضافه کنید. این صحافی ظاهری جذاب دارد. برای کتاب های قطور، اطلس ها و سررسیدها از این صحافی استفاده می شود.

صحافی دوختی: کاغذهای تا شده به قسمت وسط جلد و عطف با نخ دوخته می شود. از این صحافی برای کتاب هایی که نیاز به ماندگاری بالا دارند استفاده می شود. این صحافی دوام زیادی دارد.

سررسید کلاسوریصحافی چسب: می توان چسب صحافی را همراه با دوخت استفاده کرد که دوام و ماندگاری بیشتری داشته باشد. چسب و دوخت را می توان به طنزیف و جلد وصل کرد. چسب سرعت بالایی در صحافی دارد. صحافی چسب را به دو دسته چسب سرد و گرم تقسیم می کنند. چسب سرد در دسته ی چسب های ارزان دسته بندی می شود. با چسب سرد فرم یکپارچه ی کتاب حفظ می شود.

چسب گرم عمدتا برای عطف کتاب به کار می رود و با توجه به جنس و گرماژ کاغذ مورد استفاده قرار می گیرد. این چسب جامد است و در حالت خاصی مایع می شود و با دستگاه چسب گرم مورد استفاده قرار می گیرد.

سررسید کلاسوری یا ارگانایزر

سررسید کلاسوری را می توان به عنوان یکی از سررسیدهای لاکچری و لوکس نام برد. سررسید کلاسوری را به عنوان سررسید ارگانایزر هم می شناسند. شما می توانید سررسید خود را مطابق سلیقه و نیاز خود در شرکت طراحی و تولید کنید. در سررسید کلاسوری می توانید به علاوه تقویم اکسسوری های دیگر هم مثل لوازم اداری و یا حتی تلفن همراه را در این تقویم بگذارید. می توانید از این تقویم به عنوان سررسید مدیریتی هم نام برد. مانند تمام سالنامه های دیگر، سررسید کلاسوری هم در قطع های وزیری، اروپایی و پالتویی تولید و چاپ می شوند. چندتا از قطع های سررسید را با هم بررسی می کنیم:

قطع وزیری: همان طور که می دانید سررسید وزیری از رایج ترین قطع های سررسید است و ابعاد آن 17 در 24 سانتی متر است. بخاطر ابعاد بزرگ از این سررسید برای یادداشت امور روزانه استفاده می شود.

قطع اروپایی: عرض کم این سررسید باعث می شود که نسبت به قطع های دیگر شیک تر به نظر برسد. ابعاد آن 12 در 21 سانتی متر است.

قطع پالتویی: سررسید پالتویی از اروپایی کوچک تر است و برای یادداشت های کوتاه و نگاه کردن تقویم کاربرد دارد. این سررسید به راحتی در جیب جا می شود. قیمت این سررسید به صرفه و ارزان است.

جلد سررسید

جلد سررسید یکی از مهم ترین موارد در ظاهر سررسید است. بیشترین جایی که توجه را جلب می کند و کیفیت آن مهم است جلد سررسید است. چند مدل از جلدهایی که می توانید برای سررسید کلاسوری از آن استفاده کنید را در ادامه بررسی می کنیم:

چرم مصنوعی: این چرم شباهت زیادی به چرم طبیعی دارد با این تفاوت که کیفیت آن پایین تر است و به طبع از چرم طبیعی ارزان تر است. چرم مصنوعی رنگ بندی و انواع متنوعی دارد.

جلد جیر: جلد جیر ظاهرا شباهت زیادی به جیر طبیعی دارد و به خاطر قابلیت رنگ کردن، از تنوع رنگی زیادی برخوردار است. برای تشخیص کیفیت جیر می توان به تراکم پرزهای آن نگاه کرد. جیر های بی کیفیت یک دست نیستند و پرز در یک ناحیه زیاد و یا کم می شود.

گارینگور: به آن جلد سخت هم می گویند. این جلد با پوشش سختی که معمولا با مقوا پوشش داده شده است و رویه آن می تواند با پارچه یا چرم باشد. گارینگور اغلب جلد براقی دارد. کتاب هایی مثل دیوان اشعار و کتاب های نفیس دیگر همگی با جلد گارینگور تولید می شوند.

سخن آخر: سررسید کلاسوری یا ارگانایزر به نسبت قیمت بالایی که دارد بسیار کاربردی و راحت می باشد. می توانید در صورت تمام شدن برگه ها  به آن برگه اضافه کنید. به خاطر کیفیت بالای این سررسید می توانید در سال جدید برگه های قدیم را با جدید تعویض کنید. هم چنین شما می توانید با طراحی جای اکسسوری در این سررسید آن را خاص تر کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما به صورت عمومی نمایش داده نخواهد شد. فیلد های الزامی با علامت * نشانه گذاری شده اند.

74 + = 79

ارسال نظر