مقالات تخصصی و دریافت نمونه ویژه همکارانرنگ سازمانی

مطمئنا رنگ سازمانی یکی از مهم ترین ارکان طراحی هر برندی می باشد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید انتخاب صحیح رنگ سازمانی، تاثیر بسزایی در فرایند فروش کسب و کار دارد. چراکه مطمئنا مهم ترین بخشی که در نگاه اول در دید بیننده (مخاطب یا مشتری) تاثیر می گذارد، بدون شک رنگ سازمانی شماست. در ادامه این مقاله با سالنامه برگ همراه باشید تا بتوانید بهترین رنگ را برای برند خود انتخاب کنید.


مشاهده محصولات برگ :

سررسید

سالنامه
تقویم رومیزی


رنگ سازمانی چیست؟

رنگ سازمانی در واقع رنگ اصلی برند شماست که انتخاب صحیح آن می تواند سبب رشد و موفقیت محصول یا برندتان گشته و رنگ نامناسب یا بی ربط آن می تواند یکی از اصلی ترین دلایل شکست و عدم موفقیت برند یا محصول تان گردد. پس برای انتخاب آن حتما مطالعه کافی را داشته باشید و آن را کاملا جدی بگیرید.

اصول انتخاب رنگ سازمانی

برای انتخاب رنگ سازمانی خود می توانید از 1 ، 2 یا نهایتا 3 رنگ که همخوانی مناسبی با هم دارند استفاده کنید؛ اما استفاده از رنگ های بیشتر به هیچ عنوان توصیه نمی شود. همچنین بهترین کار، انتخاب 1 رنگ خاص به همراه یک رنگ خنثی است.

برای مثال رنگ سبزآبی را به عنوان رنگ خاص در نظر گرفته و رنگ سفید را برای نوشتن نام برند استفاده کنید یا بالعکس. در ادامه این مقاله تمامی نکات مربوط به انتخاب رنگ سازمانی و رنگ های مختلف را نقد و بررسی خواهیم کرد تا بتوانید با توجه به نوع خدماتی که ارائه می کنید بهترین رنگ را انتخاب کنید.

روانشناسی رنگ ها

پیش از هر چیزی، می بایست تاثیر روانشناسی رنگ ها را بدانید تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید. در واقع روانشناسی هر رنگ تاثیر بسیار زیادی بر حالات روحی و ذهن مخاطبان می گذارد. از این رو حتما و حتما باید رنگ سازمانی خود را با مطالعه کامل و دقت زیاد انتخاب کنید. اگرچه درک رنگ، تا حد بسیار زیادی به سن، جنسیت، فرهنگ و حالت روحی افراد بستگی دارد؛ اما بسیاری از رنگ ها در تمام دنیا معانی یکسانی دارند و در نتیجه، تاثیر یکسانی برروی افراد مختلف نیز دارد.

رنگ سازمانیرنگ سبز

در دنیای تجارت، رنگ سبز و تناژ آن به طور کلی نشانگر تازگی، توازن، طبیعت، امید، ثبات و پایداری است و در نگاه اول حس امنیت، آسایش و آرامش را ایجاد می کند. اگر دقت کرده باشید رنگ سازمانی بسیاری از شرکت های دارویی و بهداشتی نیز سبز می باشد که هم نشانگر طبیعت بوده و هم حس امید را القا کرده باشند. تناژهای مختلف سبز نیز می توانند معانی مختلفی داشته باشند. سبز تیره نماد پول و ثروت و جاه طلبی بوده، زیتونی نماد صلح است و سبزآبی نشانگر حفاظت است.

رنگ قرمز

استفاده از رنگ قرمز در دنیای تجارت، سبب افزایش متابولیسم بدن و فشار خون می گردد. این رنگ، نماد انرژی است و برندهایی که قصد دارند حس هیجان و انرژی را به مخاطبان خود انتقال دهند از این رنگ استفاده می کنند. اگرچه رنگ قرمز اصلی به خودی خود نشانگر انرژی است اما تناژهای مختلف این رنگ می توانند احساسات مختلفی را بیان کنند. قرمز کم رنگ نشانه عشق و اشتیاق، قرمز تیره حس قدرت و خشم بوده و صورتی نیز نشانگر دوستی و صمیمیت است.

رنگ آبی

رنگ آبی بیانگر احساس ثبات، صداقت، آگاهی، دقت، هوش، ایمان، تجربه و عظمت است. این رنگ، متابولیسم بدن را آرام کرده و حس آرامش را القا می کند. به همین جهت در برندهایی مثل صنعت هواپیمایی، آب معدنی ها و سازمان های مشابه از این رنگ استفاده می شود.

از طرف دیگر استفاده از رنگ آبی برای محصولات غذایی و آشپزی به هیچ عنوان توصیه نمی شود؛ چراکه اشتها را از بین می برد! از دیگر تناژهای رنگ آبی نیز می توان به آبی تیره اشاره کرد که بیانگر دانش، قدرت، یکپارچگی و اهمیت است. آبی روشن نیز به نشانه سلامتی و آسودگی، نرمی و ملایمت می باشد.

رنگ زرد

این رنگ حس شادی و خوش بینی را به مخاطب القا می کند. بسیاری از افراد معتقدند رنگ زرد تمرکز و فراگیری را افزایش داده و به همین دلیل در برندهای درسی و لوازم تحریری و هر چیزی که به دانشجویان و دانش آموزان مربوط باشد استفاده می شود.

اصول انتخاب رنگ سازمانیرنگ نارنجی

رنگ نارنجی در دنیای تجارت به معنای استقامت، شادی، موفقیت، شیدایی، انگیزه و تصمیم است. این رنگ هم انرژی رنگ قرمز را دارد و هم شادی رنگ زرد را منتقل می کند. جالب است بدانید اگرچه رنگ نارنجی حس گرما را به مخاطب انتقال می دهد، اما حس تحریک رنگ قرمز را ندارد و بیشتر روی انرژی و اکسیژن مغز تمرکز دارد. البته توجه داشته باشید که نارنجی تیره به معنای تقلب و بی اعتمادی می باشد!

رنگ بنفش

رنگ بنفش یا ارغوانی در واقع انرژی رنگ قرمز را به همراه ثبات رنگ آبی دارد. این رنگ نشانگر سلطنت و قدرت، اصالت، لجاه طلبی، لوکس بودن و خلاقیت می باشد. جالب است بدانید رنگ بنفش یکی از گزینه های حتمی کودکان است و از این رو در تولید محصولاتی که مربوط به زنان و کودکان می شود بیشتر از رنگ ارغوانی استفاده می گردد. البته توجه داشته باشید که ارغوانی تیره بیانگر افسردگی و ناکامی است و ارغوانی روشن حس رومانتیکی را القا می کند. پس بهتر است مثل همیشه از تناژ میانه این رنگ استفاده کنید.

رنگ مشکی و سفید

رنگ مشکی بیشتر نماد رسمی بودن، اعتبار، سلطه جویی و قدرت است. بیشتر لوگوهایی که به صورت نوشته هستند مثل آدیداس، دیزنی، شنل، مرسدس بنز، لویی ویتون، کارتیر، پوما و بسیاری از برندهای دیگر از بک گراند سفید و نوشته مشکی استفاده شده است. رنگ سفید در واقع نشانگر سادگی و موفقیت و امنیت است و نشانگر خلوص، ایمان، پاکی و پاکیزگی است و بیشتر در برندهای بیمارستانی، خیریه، بهداشتی و دارویی استفاده می شود.

رنگ طلایی و نقره ای

همانطور که احتمالا می دانید رنگ طلایی نشانگر لوکس بودن، گران قیمت بودن، پرستیژ بالا و لاکچری بودن را القا می کند. از طرفی دیگر، رنگ نقره ای هم اعتبار و پرستیژ بالا را منتتقل می کند اما به نسبت طلایی کمتر حس لوکس بودن را منتقل می کند.

بهترین رنگ سازمانی کدام است؟

در واقع یک نسخه ثابت را نمی توان برای تمام برندها و اصناف مختلف در نظر داشت! اما می توان به طور کلی گفت بهترین رنگ سازمانی ، رنگی است که در عین خاص بودن بتواند حس و حال مربوط به صنف شما را به مخاطب منتقل کند. پس می بایست حتما روانشناسی رنگ های مختلف را بدانید و تاثیر هر رنگ روی افراد را درک کرده باشید.

طراحی و رنگ آن نیز، نباید به هیچ عنوان تداعی کننده برند خاص دیگری باشد؛ در واقع رنگ سازمانی شما باید منحصر به فرد باشد و برند دیگری را در ذهن مخاطب یادآور نشود. پس پیش از انتخاب رنگ سازمانی مورد نظر خود، حتما رنگ های سازمانی برندهای دیگر و به خصوص رقبای خود را بررسی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما به صورت عمومی نمایش داده نخواهد شد. فیلد های الزامی با علامت * نشانه گذاری شده اند.

− 1 = 1

ارسال نظر