مقالات تخصصی و دریافت نمونه ویژه همکاران

کاغذها بر اساس گرماژ، متریال ، ابعاد و بسیاری فاکتورهای دیگر طبقه بندی می شوند و در نتیجه انواع مختلفی دارند. کاغذ کرافت یکی از انواع کاغذهاست که به دلیل نوع جنسی که دارد در دسته مقوا نیز قرار می گیرد. این کاغذ تهیه شده از خمیر کاغذ شیمیایی می باشد و مقاومت بسیار بالایی دارد. در ادامه این مقاله با کاغذ کرافت بیشتر آشنا خواهید شد.

برای چاپ سررسید با کاغذ مد نظر خود به لینک زیر مراجعه کنید:

چاپ سررسید

کاغذ کرافت چیست؟

همانطور که گفته شد، کاغذ کرافت در واقع نوعی کاغذ بسیار مقاوم در برابر پارگی است که از خمیر کاغذ شیمیایی تهیه می شود. این نوع کاغذ، کشسانی نسبتا زیادی داشته و به دلیل دوام زیادی که دارد، طرفداران زیادی را به خود نسبت داده است.

این محصول را می توان به طور کامل بازیافت کرد و مجددا با گرماژی در حدود 40 گرم به بازار برگرداند. در تولید کاغذ کرافت می توان از چوب انواع مختلفی از درختان استفاده کرد. معمول ترین گزینه هایی که در تهیه این کاغذ مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از کاج، کنف و بامبو.

تاریخچه این کاغذ

اولین بار در سال 1879 میلادی یک فرد آلمانی به نام کارل اف دال، فرآیند تولید این کاغذ را ابداع نمود. (کرافت یک کلمه آلمانی به معنای مقاومت است) پس از 5 سال یعنی در سال 1884 میلادی، این اختراع در آمریکا ثبت گردید. پس از گذشت 6 سال، کارخانه ای در کشور سوئد که در حوزه خمیر کاغذ فعالیت داشت، از این تکنولوژی در کار خود بهره گرفت و این اولین باری بود که این نوع کاغذ به تولید انبوه رسید و مورد توجه قرار گرفت.

کاغذ کرافت

کاربرد کاغذ کرافت

این نوع کاغذ به دلیل مقاومت زیادی که دارد در صنعت بسته بندی به کرات مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله این موارد می توان به بسته بندی لباس و پوشاک، مواد غذایی، صیفی جات و خوراکی اشاره کرد. جالب است بدانید از آنجا که بعضی از میوه ها مثل خیار هنگامی که با این نوع کاغذ بسته بندی بشوند، ماندگاری و تازگی بیشتری خواهند داشت

. چراکه کاغذ کرافتی که دور آن پیچیده شده، در برابر نفوذ پذیری هوا و رطوبت مقاومت بالایی دارد و در نتیجه به تازگی بیشتر و ماندگاری طولانی مدت تر میوه منجر خواهد شد.

از مهم ترین مصارف کاغذ کرافت می توان به تهیه ساک دستی، پاکت و لمینیت اشاره کرد. دیگر کاربردهای کاغذ کرافت عبارتند از: کاغذ تزئین گل و گیاه و گلدان، کاغذ کادویی، کاغذ عکس و کارت ویزیت، بسته بندی مواد و مصالح ساختمانی، کیسه های آرد، کاغذ پایه در تهیه سنباده. همچنین در خیاطی نیز از آن برای تهیه الگو استفاده می کنند.

فرایند تولید

تولید کاغذ کرافت در گذشته تا کنون کمی تفاوت کرده است. در گذشته برای تهیه آن، چوب را به خمیر چوب تبدیل می کردند که از فیبر سلولزی خالص تشکیل گردیده است. اما به مرور زمان، پروسه تولید این کاغذ، سولفات را کنار زد.

انواع کاغذ کرافت

کاغذهای کرافت انواع مختلفی دارند. در واقع کلیت فرمول ساخت و تهیه این کاغذ یکسان است؛ اما تغییرات جزئی که در هر کشور در روند تولید این محصول صورت گرفته باعث ایجاد تنوع گردیده است. از همین رو کاغذهای کرافت سوئدی، آلمانی، هندی، ژاپنی، و ایرانی به وجود آمده اند. در این بین قیمت کاغذ کرافت هندی نسبتا قیمت پایین تری دارد.

علاوه بر کشورهای سازنده، گرماژهای مختلف این کاغذ نیز باعث ایجاد دسته بندی های دیگری گردیده است. کاغذ کرافت در گرماژهای مختلف از 40 گرم تا 500 گرم موجود می باشد.

کاغذ کرافت ایرانی

همانطور که اشاره شد، کاغذ کرافت در ایران نیز تولید می شود. این نوع کاغذ در ایران هم به صورت شیت و هم به صورت رول موجود می باشد. از معروف ترین شهرها و استان هایی که کار تولید این کاغذ را انجام می دهند می توان به مازندران و تبریز اشاره کرد.

کاغذ کرافت ایرانی

بند یا رول؟

کاغذ کرافت هم در قالب رول و هم بند، ورق یا شیت ارائه می گردد. رول های این نوع کاغذ (مخصوصا نوع ایرانی آن) معمولا با توجه به گرماژ آن از 70 سانتیمتر به بالا می باشد. بندهای آن نیز باز هم به گرماژ کاغذ بستگی دارد. اما به صورت معمول ابعاد هر بند کاغذ کرافت از 70 در 100 سانتی متر به بالا می باشد.

کاغذ کرافت یا معمولی؟

پاسخ این سوال به صنعت و حرفه شما مربوط می شود. اما به طور کلی می توان گفت کاغذ کرافت به دلیل میزان مقاومت زیادی که دارد، نسبت به کاغذ معمولی ارجحیت دارد. علاوه بر آن، این نوع کاغذ میزان لیگنین کمی داشته و میزان گوگرد آن بالا می باشد.

رنگ کاغذ کرافت

همانطور که گفته شد، بیس اصلی کاغذ کرافت، چوب می باشد. از این رو رنگ این کاغذ مایل به قهوه ای است. همچنین خمیر کرافت تا حدودی تیره تر از سایر خمیرهای چوب می باشد. در صورت نیاز می توان با روش بلیچینگ یا سفید کردم، رنگ این کاغذ را تغییر داده و سفید کرد. در ضمن، خمیر کرافتی که به این روش کاملا به رنگ سفید درآمده باشد، برای مصارفی که به کاغذهای باکیفیتی که استقامت و مقاومت بالایی داشته باشند و در برابر پارگی و همینطور زرد شدن مقاوم باشند، مورد استفاده قرار می گیرد.

چاپ روی کاغذ کرافت

این نوع کاغذ در صنعت چاپ و بسته بندی کاربرد گسترده ای دارد. همانطور که گفته شد از کاغذ کرافت برای تهیه ساک دستی های کاغذی، پاکت و کاغذ کادویی نیز استفاده می گردد. همچنین در بسیاری از رستوران ها نیز از این کاغد استفاده می شود. پس طبیعتا قضیه چاپ روی این کاغذ از اهمیت زیادی برخوردار خواهد بود. بهترین گرماژ برای چاپ روی کاغذ کرافت، گرماژهای بین 70 تا 140 گرم می باشد.

در نهایت می توان گفت، کاغذ کرافت نوعی کاغذ مقاوم در برابر فشار و پارگی است. فرمول ساخت و تهیه این کاغذ سال ها پیش توسط یک فرد آلمانی ساخته شده و سال هاست که مورد استفاده قرار می گیرد. از آنجا که بیس تولید این کاغذ، چوب است، رنگ آن در حالت عادی تناژ قهوه ای مانند دارد.

چاپ روی کاغذ کرافتدر صورت نیاز می توان به روش بلیچینگ، آن را به رنگ سفید نیز در آورد. کاغذ کرافت در گرماژهای بسیار متفاوت از 40 گرم تا 500 گرم وجود دارد و در صنایع و مصارف مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. از مهم ترین این مصارف می توان به بسته بندی میوه و صیفی جات، تهیه الگوهای خیاطی، تزئین گل و گیاه و گلدان و … اشاره کرد.

همچنین لازم به ذکر است که این کاغذ در کشورهای مختلفی مثل ایران، آلمان، روسیه و هند تهیه و تولید می گردد و در هر کشور کم و بیش تغییراتی در آن صورت می گیرد؛ به همین دلیل است که قیمت های مختلفی در بازار داشته و همچنین میزان مقاومت و در واقع کیفیت های گوناگونی را دارا می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما به صورت عمومی نمایش داده نخواهد شد. فیلد های الزامی با علامت * نشانه گذاری شده اند.

+ 78 = 80

ارسال نظر