مقالات تخصصی و دریافت نمونه ویژه همکاران

7 نکته برای طراحی یک لوگوی عالی

فکر می کنید طراحی لوگو راحت است؟ احتمالا باید به این مطلب بیشتر فکر کنید. ساختن هویت بصری یک برند بیش از قرار دادن نام برند درون یک مربع است. طراحان موفق لوگو مشتریان بسیاری دارند و آن هم به یک دلیل است : لوگو معمولا ایجاد کننده اولین تاثیر شرکت در ذهن مشتری بوده و می تواند برداشت مشتری از برند، تصمیم او در مورد خرید و نگرش کلی او نسبت به محصول را تحت تاثیر قرار دهد.

ما در دنیایی زندگی می کنیم که با لوگوها نقاشی شده است. حتی بچه هایی که نمی توانند بند کفششان را ببندند بسیاری از لوگوها را شناخته و یا می توانند با دیدن لوگو حدس بزنند که به چه نوع از محصول مرتبط است.

ما در این مقاله برای کسانی که می خواهند طراحی لوگو را بطور حرفه ای دنبال کرده و یا لوگوی شرکت خود را طراحی ( یا بازنگری ) کنند، 7 نکته را جمع آوری کرده ایم که از نظر متخصصان حوزه طراحی لوگو حائز اهمیت هستند.

1 – منحصر به فرد و باهوش باشید

لوگو وسیله تشخیص یک برند از رقیبایش است، برای همین باید به گونه ای طراحی شود که با بقیه متمایز باشد. و همین به مشکل بسیاری از برندها تبدیل شده است.

در بسیاری از موارد، تقلید از کسی به معنی تملق گفتن از او است. اما در طراحی لوگو اینگونه نیست. نکته مهم در طراحی لوگو خلق چیزی است که معتقدید با بقیه متفاوت است. البته احتمال اینکه چیزی را که خلق می کنید کاملا اورجینال باشد بسیار کم ( یا حتی غیر ممکن ) است. اما بهرحال باید تفاوت را هدف خود قرار دهید.

در هنگام طراحی لوگو به این نکته نیز توجه داشته باشید که حتی لوگوی طراحی شده توسط شما نیز ممکن است مورد تقلید واقع شود. در حقیقت هر چیزی که در فضای آنلاین منتشر شود ممکن است است با طرح یا شکل دیگری توسط شخص دیگر مورد استفاده قرار گیرد.

البته یک طراحی منحصر به فرد به معنی تقلید نکردن نیست، بلکه به معنی خلق چیزی بهتر است. شاید راحت ترین راه، استفاده از نمادی از صنعت فعالیت برند باشد، اما خلاقانه فکر کردن مهم تر است. همانطور که لوگوی مرسدس ماشین نیست، لوگوی ویرجین هواپیما نیست و همینطور لوگوی اپل هم کامپیوتر نیست.

2 – برند را درک کنید

بله، لوگو یک تصویر است اما علاوه بر آن معرف یک برند نیز هست. در هنگام طراحی باید این نکته را در نظر داشته باشید که لوگو در معرض مخاطبان برند قرار خواهد گرفت. آن چیزی که در مورد برند فکر می کنید را بنویسید. حتی می توانید یک تخته تهیه کرده و هر تصویری که شما را بیاد ایدئولوژی آن برند می اندازد را روی آن نصب کنید. البته مراقب باشید که فقط جذب ظواهر نشده و معنی عمیق تر را نیز در نظر بگیرید. مطالعه و بررسی برند های بصری دیگر هم نیز می تواند به شما کمک کند اما مراقب باشید عینا از آنها الهام نگیرید. هر طراحی می بایست اورجینال بوده و مستقیما به مشخصات منحصر بفرد برند اشاره داشته باشد.

آیا برند مورد نظر یک برند کاربردی است و یا بر تهییج احساسات تمرکز دارد؟ مشتری از برند چه می خواهد و برند می خواهد چگونه باشد؟ گرچه توجه به روندهای طراحی لوگو اهمیت دارد، اما نکته مهمتر توجه به شخصیت برند است.

قبل از هر چی باید بدانید که لوگوی شما چه معنایی دارد. هر لوگو تاریخچه ای دارد که مملو از معانی و اهداف است. برای مثال لوگوی اپل را در نظر بگیرید. از سیب این لوگو یک بایت (bite = گاز زدن – byte = مقیاس شمارش در علم کامپیوتر ) کم شده است. یا مثلا لوگوی ویکیپدیا که یک کره متشکل از یک پازل ناقص است که روی قطعات پازل علامت های سیستم های نوشتاری گوناگون درج شده است. هر دو لوگو ساده هستند اما هر کدام یک نکته دارند که به ایدئولوژی برند اشاره دارد.

3 – به رنگ ها توجه کنید

وقتی بحث از شخصیت برند است، باید تمام جوانب تصویر ایجاد شده را در نظر بگیرید. رنگ های روشن و خیره کننده ممکن است نظر افراد جالب کنند اما در حال شاید گستاخ و بی پروا به نظر برسند. رنگ های خاموش حس پیچیدگی را القا می کنند اما ممکن است دیده نشوند. هر رنگ معنی متفاوتی داشته و می تواند نکات ظریف و دقیقی را به پیام شما اضافه کند. ممکن است به خاطر یک حرکت براش ساده در نرم افزار طراحی خود، پیام اشتباهی را منتقل کنید. در زیر توصیف کوتاهی از مفاهیم رنگ ها در طراحی لوگو آمده است :

 

قرمز : پر انرژی – دارای جذابیت جنسی – خیره کننده

نارنجی : خلاق – دوستانه – جوان

زرد : آفتابی – مخترع – خوش بین

سبز : رشد – ارگانیک – آموزشی

آبی : حرفه ای – طبی – آرام – قابل اعتماد

بنفش : معنوی – عاقل – برانگیزاننده

مشکی : معتبر و قدرتمند

سفید : ساده – تمیز – خالص

صورتی : بامزه و طناز

قهوه ای : روستایی – تاریخی – ثابت

4 – استفاده از نام در لوگو

گاهی لوگو از دو بخش تشکیل می شود. یک کلمه و یک نماد. قبل از آنکه یک برند بتواند خود را فقط از طریق نمادش بشناساند، می بایست تبلیغات بسیار زیادی انجام دهد (مانند نایکی و مرسدس). برخی از شرکت ها نیز فقط از لوگوتایپ استفاده می کنند (مانند کوکاکولا و آی بی ام).

استفاده از لوگوتایپ به نوع نام برند شما بستگی دارد. اگر برند شما یک نام منحصر بفرد داشته باشد از می توانید از لوگوتایپ استفاده کنید. اما اگر نام شما عمومی باشد باید از نماد هم برای شناساندن برند خود استفاده کنید. در طراحی ظاهر نوشته خود از فونت های عجیب و غریب استفاده نکنید. از فضای منفی بهره بگیرید یا یکی از فونت های موجود را کمی دستکاری کنید. برخی از لوگوها هم به خاطر فونت اختصاصی خود شناخته می شوند. مثلا کوکاکولا خود مبدع فونت پیوسته اش می باشد.

5 – لوگوی خود را تمیز و منعطف طراحی کنید

باید ترکیبی متوازن از سادگی و در عیت حال پیچیدگی را در لوگو پیاده سازی کنید. باید لوگوی شما جذاب باشد اما نباید طوری باشد که طرف مجبور شود بنشیند و آن را آنالیز کند. یک مثال خوب در این زمینه لوگوی فدکس (FedEx) است. یک لوگوتایپ ساده با یک پیچیدگی. این لوگو از فضای منفی برای ایجاد یک فلش بهره می گیرد که نشان دهنده سرعت، دقت و جهت است. بعلاوه شرکت با تغییر رنگ قسمت Ex برای دسته بندی روش های حمل خود استفاده می کند. آمازون (amazon) هم فقط از نامش استفاده کرده است، اما برای اشاره به گستره وسیع محصولاتش از یک فلش کوچک استفاده کرده است که a را به z متصل می کند.

در عصر دیجیتال که قرار است لوگو بر روی دستگاه های گوناگون و در شبکه های اجتماعی مختلف به نمایش درآید، باید لوگو را به نحوی طراحی کنید که از کاغذ فراتر باشد. لوگوی شما باید روی پس زمینه های مختلف عالی به نظر بیاید و برای برنامه ها، آیکون ها، آواتارها و چاپ مناسب بوده و به لحاظ سایز منعطف باشد. برای مثال آدیداس را در نظر بگیرید که از طرح سه خط خود در تمام طراحی هایش استفاده می کند. البته ظاهر آن بنا به محل محل نمایشش متفاوت است اما همواره از همان اجزای یکسان تشکیل شده است.

ایجاد لوگویی که در چند سال ( یا حتی چند ماه ) آینده بتوان از آن استفاده کرد کمی دشوار است. زیرا ما در دنیایی زندگی می کنیم که پیش بینی حس و حال اینترنت تا چند وقت آینده امکان پذیر نیست. لذا ممکن است لوگویی طراحی کنید که سالها دوام بیاورد، اما باید برای ایجاد تغییراتی در آن در طول زمان آماده باشید.

6 – انتظار موفقیت فوری نداشته باشید

نایکی، پوما و آئودی همگی لوگوهای موفقی دارند اما مانند هر نوع دیگری از موفقیت، ایجاد محبوبیت برای این لوگوها نیز زمان بر بوده است. یک لوگو هیچ وقت سریعا به یاد ماندنی نمی شوند. حتی اگر از زیباترین طرح ها برای خلق آنها استفاده کرده باشید. این موضوع به موفقیت محصول و بازاری که در آن عرضه شده است بستگی دارد. ممکن است لوگویی که فکر می کنید زیباترین لوگوی طراحی شده توسط شماست، نظر مخاطبان یک بازار محلی را نیز جلب کند، اما ممکن است این لوگو را به دلیل عدم دسترسی به بازارهای ملی یا جهانی هیچ وقت نتواند به یک لوگوی بیاد ماندنی تبدیل شود.

اما چه چیزی لوگوهای بیاد ماندنی تا این حد خارق العاده می کند؟ اگر داشتان نحوه خلق شدن این لوگوها را بشنوید متوجه خواهید شد که همگی از درک اصول برند خود نشات گرفته اند. به کارولین داویدسون، طراح لوگوی نایکی، گفته شده بود تا لوگویی را خلق کند که نشانگر حرکت بوده و روی کفش هم زیبا به نظر بیاید. لوگوی آئودی نشان دهنده چهار زیرمجموعه گروه آئودی است که به یکدیگر متصل شده اند. لوگوی پوما نیز تصویری ساده از نام برند و نمادی از یک یوزپلنگ آمریکایی در حال جهش است.

نکته مهم دیگر این است که صبور بوده و به دلیل عدم پذیرش به اندازه مورد انتظار، طرح لوگو را تغییر ندهیم. لوگوی خود را بخاطر اینکه از آن خسته شده اید و یا اینکه رقبایتان لوگوی خود را تغییر داده اند تغییر ندهید. اگر هم زمان آن رسیده که لوگوی خود را دگرگون کنید، به المان هایی توجه کنید که می تواند آن را به جلو ببرد.

7 – از منابع و ابزارهای آنلاین استفاده کنید

اگر می خواهید طراحی لوگو را بصورت حرفه ای دنبال کنید و لوگویی برای شرکت خود طراحی کنید، دریایی از منابع، اطلاعات، ایده ها و مطالب کمکی برای همیاری شما در اینترنت وجود دارد.

اما بخاطر داشته باشید که تسلط شما بر ابزارهای طراحی گرافیک به تنهایی نمی تواند به ایجاد یک لوگوی عالی منجر شود و برای اینکار می بایست با مفاهیم بازاریابی و برندینگ نیز آشنایی داشته و برند مورد نظر، محصول مرتبط و مشتریان آنرا بخوبی بشناسید.

منبع : mashable

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما به صورت عمومی نمایش داده نخواهد شد. فیلد های الزامی با علامت * نشانه گذاری شده اند.

97 − 87 =

ارسال نظر